ΤΑΒΕΡΝΑ “ΤΟ ΠΑΡΔΑΛΟ ΚΑΤΣΙΚΙ” ΣΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ

Τα τελευταία χρόνια επιλέγουμε να κάνουμε τις διακοπές μας τον Σεπτέμβριο. Ο καιρός είναι ακόμα καλός και γλιτώνουμε και την πολυκοσμία των καλοκαιρινών μηνών. Τώρα που σου γράφω, λοιπόν, είμαι στη Λευκάδα για χαλαρές διακοπές χωρίς πολλά πέρα δώθε. Το σπίτι που νοικιάζουμε έχει όλα όσα χρειαζόμαστε, οπότε ο μόνος λόγος μετακίνησης είναι το καλό φαγητό.

Την πρώτη μας μέρα εδώ δε θέλαμε να κουραστούμε πηγαίνοντας για φαγητό κάπου μακριά κι έτσι επιλέξαμε να πάμε για δείπνο σε μία ταβέρνα που μας πρότειναν στην Καρυά, ένα πανέμορφο χωριό της ορεινής Λευκάδας κοντά στο χωριό που μένουμε κι εμείς. Και το όνομα αυτής “Το Παρδαλό Κατσίκι”.

Βρίσκεται στην καρδιά του χωριού, σε μια μεγάλη πλατεία που τη σκεπάζουν τεράστια πλατάνια. Έτσι, ακόμα κι αν πας το μεσημέρι που η θερμοκρασία είναι υψηλή, θα ευχαριστηθείς το φαγητό σου μιας και κάτω από τα πλατάνια έχει σκιά και μια υπέροχη δροσούλα. Για το βράδυ δε, που είναι πολύ πιθανό να έχει ψύχρα και να μη μπορείς να κάτσεις στην πλατεία, υπάρχει και χώρος κλεισμένος με τζαμαρίες.

Το προσωπικό ευγενικό, φιλικό και χαμογελαστό σε κάνει να νοιώσεις άνετα από την πρώτη κιόλας στιγμή. Πρώτη ερώτηση πριν ξεκινήσουμε να δίνουμε την παραγγελία μας ήταν αν υπάρχει κάποια αλλεργία, γεγονός που μου έκανε πολύ καλή εντύπωση. Η εξυπηρέτηση άψογη και πολύ γρήγορη. Ούτε καταλάβαμε πότε ήρθαν στο τραπέζι όλα τα πιάτα που παραγγείλαμε (και δεν ήταν και λίγα) κι ας ήταν το μαγαζί γεμάτο κόσμο.

Και πάμε τώρα στο φαγητό… Στο μενού θα βρεις πιάτα παραδοσιακά, αλλά και άλλα πιο δημιουργικά και μοντέρνα. Όλα, υποθέτω, εξίσου γευστικά, αν κρίνω από αυτά που δοκιμάσαμε εμείς. Δυσκολευτήκαμε πολύ να αποφασίσουμε τι θα πάρουμε και τι όχι, γιατί όλα τα πιάτα ήταν δελεαστικά. Τελικά δοκιμάσαμε την Ελληνική σαλάτα (κάππαρη, ντομάτα, κρεμμύδι, αγγούρι, ελιές, κρίθινο παξιμάδι, φέτα ορεινής Τριχωνίδας, άγριο κρίταμο), το ψητό μανούρι (με μαρμελάδα ντομάτας, δαμάσκηνο, φιλέτο πορτοκαλιού, καβουρδισμένους ηλιόσπορους), τις φρεσκοκομμένες τηγανητές πατάτες με λάδι τρούφας, το χειροποίητο λουκάνικο (με πουρέ ρεβιθιού, φυστικοβούτυρο, δυόσμο), τα μανιτάρια στο τηγάνι (με χειροποίητη μαγιονέζα τρούφας, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, πίκλα φινόκιο, αποξηραμένο κόλιανδρο), μπουγιουρντί (φέτα, γραβιέρα, λάδι πιπεριάς, μπούκοβο, σαλάμι Λευκάδας) και χοιρινό κότσι σιγομαγειρεμένο (με γλυκόξινη σάλτσα και πουρέ ψητής μελιτζάνας). Α, και μην ξεχάσω και το γλυκό. Εμείς διαλέξαμε μπράουνι με παγωτό μιας και είχαμε όρεξη για σοκολάτα, αλλά έμαθα ότι έχουν και εξαιρετική πορτοκαλόπιτα.


Τώρα που τα γράφω συνειδητοποιώ ότι για δύο άτομα πολλά πήραμε. Όπως επίσης ότι το παρακάναμε με τα τυριά. Αλλά έπρεπε να θυσιαστούμε και να δοκιμάσουμε όσα περισσότερα μπορούσαμε για να είναι η άποψη μας σφαιρική και εμπεριστατωμένη. Και τα καταφέραμε και τα αδειάσαμε τα πιάτα. Ήταν τόσο νόστιμα άλλωστε που δε δυσκολευτήκαμε ιδιαίτερα.


Σου προτείνω, λοιπόν, αν βρεθείς στη Λευκάδα να κάνεις τον κόπο να οδηγήσεις μέχρι τα ορεινά χωριά της, αφενός για να θαυμάσεις την απαράμιλλη ομορφιά του φυσικού περιβάλλοντος αφετέρου για να φας καλά στις ταβέρνες εκεί. Κι αν επιλέξεις να φας στο “Παρδαλό Κατσίκι” θα με θυμηθείς. Ξεχωρίζει για την προσοχή που δίνει στις λεπτομέρειες, για την υποδειγματική εξυπηρέτηση, το πεντανόστιμο φαγητό, αλλά και λόγω της όμορφης τοποθεσίας!

Θα το βρείτε: Καρυά, Λευκάδα, 31100, Ελλάδα
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2645041769

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply