Η ομελέτα είναι ένα από τα φαγητά με τους περισσότερους φανς! Και είναι λογικό! Χρειάζεται ελάχιστο χρόνο για την παρασκευή της, ενώ αντίθετα δεν χρειάζεται να έχεις και ιδιαίτερες γνώσεις στην κουζίνα για να καταφέρεις να έχεις ένα νόστιμο αποτέλεσμα! Ακόμα κι ένας αρχάριος στην κουζίνα θα έχει εύκολα και γρήγορα φαγητό στο πιάτο του!
Αρκούν λοιπόν λίγα αυγά, λάδι και αλάτι για να χορτάσεις οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας! Μπορείς να συμπεριλάβεις μια ομελέτα στο πρωινό ή στο μεσημεριανό ή στο βραδινό σου γεύμα! Μπορείς να την καταναλώσεις ως σνακ μέσα στην ημέρα ή να τη χρησιμοποιήσεις για να φτιάξεις ένα σάντουιτς!
Κι αν έχεις λίγη φαντασία και δεν σου αρέσει να τρως συνέχεια τα ίδια και τα ίδια, τότε μπορείς να παίξεις με τα υλικά και να πειραματιστείς! Προσωπικά λατρεύω τους πειραματισμούς! Έτσι προέκυψε και η συνταγή που θα σου δώσω παρακάτω.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 1 ΑΤΟΜΟ
2 αυγά
1 μικρή πατάτα κομμένη σε κυβάκια
½ ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4-5 τοματίνια κομμένα στη μέση
35 γρ. φέτα
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας γάλα φρέσκο
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε αλατισμένο νερό που ήδη βράζει ρίχνω την πατάτα κομμένη σε κυβάκια και αφήνω να βράσει 15 λεπτά.
Στο μεταξύ σε μπολ χτυπάω τα αυγά, ρίχνω το φρέσκο γάλα, ρίχνω αλάτι, πιπέρι, μία πρέζα ρίγανη και τρίβω τη φέτα με τα χέρια μου μέσα στο μείγμα.
Προθερμαίνω τον φούρνο στους 180°C.
Σε ένα αντικολλητικό τηγανάκι ρίχνω το ελαιόλαδο. Όταν ζεσταθεί αρκετά, ρίχνω και το κρεμμύδι και το αφήνω να σωταριστεί ώσπου να πάρει ένα χρυσό χρώμα. Έπειτα σουρώνω τις πατάτες και τις ρίχνω και αυτές στο τηγανάκι, ρίχνω και τα τοματίνια, αλάτι και πιπέρι και τα αφήνω πέντε λεπτά περίπου ώσπου να εξατμιστούν τα υγρά. Τέλος, απομακρύνω από τη φωτιά και ρίχνω μία πρέζα ρίγανη.
Σε ένα μικρό πυρεξάκι στρώνω λαδόκολλα. Ρίχνω τα υλικά από το τηγανάκι και περιχύνω με το μείγμα των αυγών. Κουνάω καλά το πυρέξ για να πάει παντού το αυγό.
Βάζω το πυρέξ στον φούρνο και ψήνω την ομελέτα ώσπου να ροδίσει (περίπου 30′).΄
No Comments