ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΜΟΣΧΑΡΙ, ΤΡΑΧΑΝΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Χειμώνας χωρίς σούπες δε γίνεται! Είναι το απόλυτο φαγητό για τις κρύες μέρες μιας και απολαμβάνοντας μια σούπα ζεσταίνεται το μέσα μας. Επιπλέον, είναι χορταστικές και θρεπτικές αφού περιέχουν συνήθως ποικιλία λαχανικών. Προσωπικά τις αγαπώ γιατί μου αφήνουν το περιθώριο να παίξω με τα υλικά και να χρησιμοποιήσω ό,τι έχω στο ψυγείο μου.

Αυτή τη φορά στην κατσαρόλα δεν έβαλα πολλά πολλά για να γευτώ την καθαρή γεύση του κρέατος και των λαχανικών. Έβρασα μοσχαράκι, λαχανικά και στο τέλος συμπλήρωσα και λίγο τραχανά λαχανικών για να “δέσει” η σούπα… Για έξτρα νοστιμιά χρησιμοποίησα μονάχα χυμό λεμονιού και λίγο επιπλέον πιπεράκι. Όλα τα παραπάνω συστατικά είναι ό,τι πρέπει για να τονώσουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα!

Πάμε στην κουζίνα να ξεκινήσουμε το μαγείρεμα!

ΥΛΙΚΑ (για 3-4 μερίδες)
500γρ. μοσχάρι ποντίκι σε μερίδες
1 κρεμμύδι
2 καρότα
2 κολοκυθάκια
2 μικρές ντομάτες
1 πιπεριά Φλωρίνης
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
1 φύλλο δάφνης
1 φλιτζάνι τσαγιού τραχανά λαχανικών
Χυμό λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε πολύ καλά το κρέας. 

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε νερό και το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να βράσει. Μόλις βράσει, ρίχνουμε το κρέας και το αφήνουμε να βράσει περίπου μία ώρα.

Tip: Αφαιρούμε με ένα κουτάλι τον αφρό που δημιουργείται -ξαφρίζουμε δηλαδή- και προσέχουμε να μην κλείνουμε τελείως την κατσαρόλα με το καπάκι γιατί το φαγητό μπορεί να φουσκώσει και να ξεχειλίσει. 

Όσο βράζει το μοσχαράκι, εμείς ετοιμάζουμε τα λαχανικά. Πλένουμε πολύ καλά και καθαρίζουμε τα καρότα, το κρεμμύδι, τα κολοκυθάκια, την πιπεριά και ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες. Τα κόβουμε σε κυβάκια. 

Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κρέας. 

Μισή ώρα πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα ρίχνουμε και τα υπόλοιπα λαχανικά (καρότα, ντομάτες, κολοκύθια, πιπεριά) και τη δάφνη. 

Όταν το κρέας και τα λαχανικά έχουν σχεδόν μαλακώσει, προσθέτουμε και τον τραχανά και αφήνουμε το φαγητό να βράσει τόσο όσο προτείνεται στη συσκευασία. Τέλος, αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά, διορθώνουμε το αλάτι και το πιπέρι και αφαιρούμε τη δάφνη (αν την έχουμε προσθέσει). 

Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή ζεστή προσπαθώντας να βάλουμε σε κάθε πιάτο λίγο από όλα τα λαχανικά και προσθέτοντας φρεσκοτριμμένο πιπέρι και φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού.

Καλή όρεξη!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply