Μετά από λίγο καιρό απουσίας επανέρχομαι με μία από τις αγαπημένες μου συνταγές για μπισκότα. Και έχει γίνει αγαπημένη για τρεις λόγους!
Ο πρώτος λόγος είναι πως είναι γρήγορη… Σε μισή ώρα πάνω κάτω έχεις έτοιμα μπισκοτάκια στην κουζίνα σου για τα παιδάκια σου, τον αγαπημένο ή την αγαπημένη σου, για τους φίλους σου ή απλά για να τα απολαύσεις εσύ στο σπίτι με τον καφέ, το τσάι σου ή το γάλα σου, γιατί όχι και σκέτα. Μπορείς ακόμα να τα κάνεις δώρο σε κάποιο κάλεσμα με ένα ωραίο αμπαλάζ ή να τα πάρεις μαζί σου στην εκδρομή, στο ταξίδι ή και στη βόλτα (μπορεί να σε πιάσει μια λιγούρα βρε παιδί μου, να έχεις κάτι να τσιμπολογάς! Τι, όχι;).
Λόγος δεύτερος… Είναι μια συνταγή εύκολη. Και όταν λέω εύκολη εννοώ ότι δεν χρειάζεσαι και πολλά πολλά σκεύη τα οποία μετά θα χρειαστεί να πλένεις για πόση ώρα μετανιώνοντας την ώρα και τη στιγμή που αποφάσισες να φτιάξεις τα μπισκοτάκια. Ένα μπολ, μια κούπα και ένα ταψί είναι όσα χρειάζεσαι!
Τέλος, είναι μια συνταγή με σίγουρο αποτέλεσμα! Θα πρέπει να προσπαθήσει κανείς πάρα πολύ για να μην πετύχει η συνταγή! Τα βήματα είναι πολύ πολύ απλά! Ναι, ναι! Το λέω και για εσένα που κάνεις την πρώτη σου απόπειρα στην κουζίνα!
Και όσο γράφω τα παραπάνω βρίσκω κι άλλους λόγους… Ότι είναι μια συνταγή από εκείνες τις οικονομικές και το πιο σημαντικό: θα μοσχομυρίσει οοοοόλο το σπίτι!!!
Σε έπεισα λοιπόν να τα φτιάξεις κι εσύ; Ορίστε λοιπόν και η συνταγή!
ΥΛΙΚΑ
½ κούπα καστανή ζάχαρη
½ κούπα λευκή ζάχαρη
1 αυγό
1½ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 βανίλιες
2 σακουλάκια κουβερτούρα σε σταγόνες
½ κουταλάκι του γλυκού σόδα
½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
⅓ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
125 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε με το χέρι (φορώντας γάντια μιας χρήσης πάντα) μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Προσέχουμε να μη ζυμώσουμε πολύ τη ζύμη.
Σε ένα μεγάλο ταψί στρώνουμε λαδόκολλα και με ένα κουτάλι του γλυκού (αν θέλουμε μικρά μπισκοτάκια) ή της σούπας (αν θέλουμε μεγάλα μπισκότα) παίρνουμε λίγη ζύμη και την ακουμπάμε στη λαδόκολλα. Δεν χρειάζεται να πλάσουμε τα μπισκότα. Μόλις βάλουμε το ταψί στο φούρνο και αρχίσουν να ψήνονται τα μπισκότα, θα πάρουν μόνα τους ένα στρογγυλό σχήμα. Κάνουμε το ίδιο για όλη τη ζύμη τοποθετώντας τα μπισκότα αραιά. Κατά το ψήσιμο θα απλωθούν και δεν θέλουμε να κολλήσουν.
Βάζουμε το ταψί με τα μπισκότα στον φούρνο στη μεσαία σχάρα και τα ψήνουμε στους 180°C για 10 λεπτά περίπου.
Μόλις ψηθούν, τα βάζουμε με προσοχή -το τονίζω- σε μία πιατέλα για να κρυώσουν. Είναι ακόμα μαλακά άρα μπορούν να διαλυθούν εύκολα. Όσο κρυώνουν όμως, γίνονται όλο και πιο τραγανά!
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
No Comments