Μου αρέσει πάρα πολύ το μαγείρεμα. Τόσο που δεν με κουράζουν τα περίπλοκα φαγητά. Τα μαγειρεύω με κέφι ακόμα κι αν ξέρω ότι η κουζίνα στο τέλος θα μοιάζει με βομβαρδισμένο τοπίο. Σκέφτομαι πάντα ότι αξίξει τον κόπο αφού θα απολαύσω κάτι πολύ νόστιμο.
Υπάρχουν όμως και κάποιες φορές που υπάρχουν άλλες προτεραιότητες και δε μένει αρκετός χρόνος για την προετοιμασία του γεύματος. Οπότε είμαι αναγκασμένη να φτιάξω κάτι γρήγορο, κάτι απλό. Μα το απλό δεν σημαίνει ότι είναι πρόχειρο ή λιγότερο νόστιμο. Άλλωστε μέσα από την απλότητα μπορεί να επιτευχθεί η τελειότητα!
Ένα τέτοιο πιάτο, απλό, γρήγορο και πολύ πολύ νόστιμο (τουλάχιστον για τα δικά μου γούστα) είναι τα ζυμαρικά με σκόρδο, ελαιόλαδο και καυτερή πιπεριά (ή όπως λένε και οι φίλοι μας στην Ιταλία από όπου προέρχεται η συνταγή aglio, olio e peperoncino).
Τα υλικά για αυτή τη συνταγή είναι πολύ απλά. Ίσως και να υπάρχουν ήδη στην κουζίνα πολλών. Ο χρόνος που απαιτείται για το μαγείρεμα είναι 15 λεπτά περίπου. Και το γευστικό αποτέλεσμα είναι απρόσμενα “φλογερό” και πληθωρικό!
ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)
500 γρ. λιγκουίνι
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες χωρίς το πράσινο φύτρο
1 φρέσκια κόκκινη καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη ή 1 κουταλιά του γλυκού καυτερό μπούκοβο
8-10 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία κατσαρόλα με νερό που ήδη βράζει ρίχνουμε 2 κουταλιές της σούπας αλάτι, έπειτα βάζουμε και τα λιγκουίνι και τα αφήνουμε μέχρι να βράσουν σύμφωνα με το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία. Όταν είναι έτοιμα, τα σουρώνουμε.
Παράλληλα, ετοιμάζουμε τη σάλτσα σε ένα τηγάνι τόσο μεγάλο ώστε να χωρέσει αργότερα όλα τα ζυμαρικά μας. Στο τηγάνι, λοιπόν, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και αφήνουμε να ζεσταθεί σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο και αμέσως μετά την καυτερή πιπεριά ή το καυτερό μπούκοβο (ή και τα δύο αν μας αρέσουν τα καυτερά).
Ανακατεύουμε κάθε τόσο και, μόλις το σκόρδο αρχίσει να παίρνει ένα χρυσό χρώμα, ρίχνουμε τα λιγκουίνι στο τηγάνι και ανακατεύουμε καλά έτσι ώστε η γεύση του σκόρδου και της καυτερής πιπεριάς να πάει παντού.
Σερβίρουμε αμέσως στα πιάτα και συνοδεύουμε με ένα δροσερό, ξηρό, λευκό κρασί.
*Αν κι εγώ τα προτιμώ όπως βγαίνουν από το τηγάνι, μερικοί προσθέτουν κατά το σερβίρισμα ψιλοκομμένο μαϊντανό ή/και παρμεζάνα.
Καλή όρεξη!
No Comments