ΑΦΡΑΤΟ ΚΕΙΚ ΜΠΑΝΑΝΑΣ ΜΕ ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Η εβδομάδα που πέρασε ήταν μία εβδομάδα αρκετά δύσκολη και κουραστική. Πολλές οι υποχρεώσεις, ο ελεύθερος χρόνος αρκετά περιορισμένος με αποτέλεσμα να μην μπορώ να κάνω πράγματα που με ευχαριστούν… Σήμερα όμως ήταν ευκαρία να αποζημιωθώ… Ξύπνησα νωρίς, πήγα στο γυμναστήριο για να εκτονωθώ και να διώξω απο επάνω μου την ένταση της εβδομάδας. Ευκαιρία φυσικά να κάψω καμιά θερμίδα έτσι ώστε να μπορώ μετά να κάνω καμιά γλυκιά αμαρτία με λιγότερες τύψεις. Επιστρέφοντας στο σπίτι απόλαυσα ένα αναζωογονητικό ντους και αμέσως μετά τρύπωσα στην κουζίνα για να ετοιμάσω τη γλυκιά αμαρτία που λέγαμε. Αφράτο κέικ μπανάνας με σταγόνες σοκολάτας! Έβαλα μουσική να παίζει και ξεκίνησα! 

ΥΛΙΚΑ
2½ φλιτζάνια του τσαγιού κρυσταλλική ζάχαρη
250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
3 αυγά
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 βανίλιες σε σκόνη
1 φλιτζάνι του ελληνικού καφέ κονιάκ
¼ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
200 γρ. σταγόνες κουβερτούρας
2 ώριμες μπανάνες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC.

Στο μίξερ χτυπάμε τη ζάχαρη και το βούτυρο μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίχνουμε και τα αυγά ένα ένα συνεχίζοντας να χτυπάμε το μίγμα. Ύστερα προσθέτουμε ένα ένα τα παρακάτω υλικά: το γιαούρτι, το κονιάκ, το μοσχοκάρυδο, την κανέλα και στο τέλος ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και τη σκόνη βανίλιας. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. Στο τέλος ρίχνουμε τις σταγόνες κουβερτούρας και τις μπανάνες (αφού πρώτα τις έχουμε καθαρίσει και τις έχουμε πολτοποιήσει με τη βοήθεια ενός πηρουνιού) και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ή με μία μαρίζ.

Βουτυρώνουμε μια φόρμα του κέικ και ρίχνουμε μέσα το μίγμα. Ψήνουμε στους 180ºC για 50 λεπτά περίπου.

Tip: Για να καταλάβουμε ότι το κέικ μας είναι έτοιμο βυθίζουμε ένα μαχαίρι στο κέντρο του. Αν βγει υγρό, συνεχίζουμε δέκα λεπτά ακόμα το ψήσιμο. Αν βγει στεγνό, το κέικ είναι έτοιμο!

Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει καλά, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε. Μπορούμε να το απολαύσουμε σκέτο, να το πασπαλίσουμε με ζάχαρη άχνη ή με γλάσο σοκολάτας!

Καλή απόλαυση!



You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply