Για το Yoleni’s σου μίλησα πρόσφατα. Είναι η νέα συνήθεια μου που έγινε λατρεία! Σου είπα, λοιπόν, σε προηγούμενο άρθρο μου (δες εδώ : YOLENI’S – ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ) ότι στη σελίδα τους υπάρχουν και συνταγές από διάφορα μέρη της Ελλάδας συνοδευόμενες και από βίντεο που σκοπό έχουν να σε βοηθήσουν να εκτελέσεις τη συνταγή σωστά για να έχεις ένα καλό αποτέλεσμα στο πιάτο σου.
Σήμερα είπα να τολμήσω να φτιάξω τα γεμιστά καλαμάρια αν και ψάρια και θαλασσινά δε συνηθίζω να μαγειρεύω στο σπίτι. Προτιμώ να τα απολαμβάνω όταν τα μαγειρεύουν άλλοι ή όταν πηγαίνω σε όμορφα ταβερνάκια ή εστιατόρια. Έτσι είχα μια μικρή αμφιβολία για το αν θα τα καταφέρω. Όμως, είχα προμηθευτεί τα απαραίτητα υλικά από το Yoleni’s την προηγούμενη εβδομάδα, πήρα και φρεσκότατα καλαμάρια από το ιχθυοπωλείο, οπότε μπήκα στην κουζίνα αποφασισμένη και τα κατάφερα.
Σειρά σου τώρα να δοκιμάσεις… Θα χρειαστείς 20′ για την προετοιμασία, 30′ για το μαγείρεμα και την παρακάτω συνταγή! Στο τέλος μπορείς να δεις και το βίντεο με την εκτέλεση της συνταγής.
ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα)
200ml κρασί λευκό
1 λεμόνι(το χυμό του)
Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
Αλάτι
Πιπέρι μαύρο τριμμένο
12 μεγάλα καλαμάρια
2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
300g ρύζι καρολίνα
150g ψιλοκομμένες κόκκινες γλυκιές πιπεριές
2κ.σ. τοματοπολτός
Ελαιόλαδο έξτρα παρθένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βήμα 1: Πλένουμε και καθαρίζουμε τα καλαμάρια, χωρίζοντας τα κεφάλια από το σώμα.
Βήμα 2: Ψιλοκόβουμε τα κεφάλια των καλαμαριών και τα σοτάρουμε με ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα μαζί με τα ξερά κρεμμύδια.
Βήμα 3: Όταν απορροφηθούν τα υγρά, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε, ανακατεύοντας καλά, το ρύζι, το μαϊντανό, τον τοματοπελτέ, τις πιπεριές, αλάτι και πιπέρι.
Βήμα 4: Στη συνέχεια σουρώνουμε τη γέμιση σ’ ένα σουρωτήρι και κρατάμε το ζωμό που σουρώσαμε.
Βήμα 5: Γεμίζουμε τα καλαμάρια με τη γέμιση και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί. Τα περιχύνουμε με τον ζωμό, το κρασί, το χυμό του λεμονιού και λίγο νερό.
Βήμα 6: Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και αφήνουμε τα καλαμάρια να ψηθούν περίπου 1 ώρα στους 180 °C.
Βήμα 7: Σερβίρουμε σε φαρδιά πιατέλα πασπαλίζοντας με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Καλή όρεξη!
No Comments