Δεν ξέρω αν συμφωνείς, αλλά -κατά τη γνώμη μου- τα αυγά είναι το υλικό πασπαρτού της κουζίνας μας. Θέλεις πρωινό; Αυγά! Θέλεις σνακ; Αυγά! Θέλεις μεσημεριανό, βραδινό ή ακόμα και μεζέ; Αυγά!
Αν είσαι από αυτούς που αγαπούν τα αυγά (γιατί φυσικά υπάρχουν και εκείνοι που ούτε ζωγραφιστά δε θέλουν να τα βλέπουν), μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις στην κουζίνα σου με χίλιους δύο τρόπους είτε μετατρέποντάς τα σε πρωταγωνιστές του πιάτου (π.χ. στις ομελέτες) είτε δίνοντας τους βοηθητικό ρόλο (π.χ. σε κάποιο γλυκό).
Εγώ για ακόμα μία φορά επέλεξα για το μεσημεριανό μου γεύμα να φτιάξω μία ομελέτα και να ρίξω μέσα ό,τι υλικό είχε ξεμείνει στο ψυγείο μου. Οι ομελέτες είναι ο ιδανικός τρόπος να ξεστοκάρεις υλικά που έχεις σε μικρές ποσότητες και δεν θέλεις να καταλήξουν στον κάδο των αχρήστων.
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)
8 αυγά
1 κρεμμύδι κομμένο σε φετούλες
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε μικρά κυβάκια
10 φρέσκα λευκά μανιτάρια κομμένα σε φέτες
1 λουκάνικο χωριάτικο κομμένο σε ροδέλες
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
8 κουταλιές της σούπας γάλα φρέσκο
100 γρ. φέτα θρυμματισμένη
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το λουκάνικο για να σοταριστεί σε μέτρια φωτιά. Μόλις πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές, το αφαιρούμε από το τηγάνι.
Έπειτα, ρίχνουμε στο τηγάνι το ελαιόλαδο και, όταν ζεσταθεί, ρίχνουμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε μέχρι να μαλακώσει. Στη συνέχεια, ρίχνουμε την πιπεριά και τα μανιτάρια και περιμένουμε να μαλακώσουν και αυτά. Σε αυτό το σημείο αλατοπιπερώνουμε. Έτσι, θα απελευθερωθούν τα υγρά των λαχανικών και θα εξατμιστούν.
Στο μεταξύ, σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα μέχρι να αφρατέψουν και αλατοπιπερώνουμε. Στο τέλος, ρίχνουμε τη φέτα που έχουμε θρυμματίσει με το χέρι και ανακατεύουμε για να πάει παντού.
Μόλις είναι έτοιμα τα λαχανικά μας, τοποθετούμε τα λουκάνικα σε όλη την επιφάνεια του τηγανιού και περιχύνουμε με το μείγμα των αυγών. Κουνάμε λίγο το τηγάνι για να πάει το μείγμα παντού.
Αφήνουμε την ομελέτα να ψηθεί σε μέτρια φωτιά. Μόλις το κάτω μέρος είναι έτοιμο κι έχει ροδίσει, γυρίζουμε την ομελέτα για να ψηθεί και να ροδίσει και το πάνω μέρος.
Σερβίρουμε την ομελέτα μας ζεστή με μπόλικο ψωμάκι, σαλάτα και -γιατί όχι;- με μια δροσερή μπύρα!
Καλή όρεξη!
No Comments