Σε ποιον δεν αρέσει να τον περιποιούνται; Όλοι θέλουμε λίγη φροντίδα και προδέρμ. Εγώ γιατί να αποτελώ εξαίρεση; Μπορείς να φανταστείς, λοιπόν, πόσο χάρηκα όταν προχθές το έτερον μου ήμισυ (που το έχω σε εκτίμηση!) μου ανακοίνωσε ότι θα ετοιμάσει εκείνος κάτι για να τσιμπολογάμε όσο θα καιγόμαστε στο Νέτφλιξ.
Πήρε ένα μπολ και, αφού ανακάτεψε μερικά υλικά, το σκέπασε για να ξεκουραστεί το περιεχόμενο. Πίτσα άραγε; Δεν πήρα απάντηση! Λίγη ώρα αργότερα είδα πάνω στον πάγκο λουκανικάκια και κάπως έτσι το μυστήριο λύθηκε! Πιροσκάκια φτιάχνει και η μαμά του πολύ πετυχημένα οπότε μαθήτευσε δίπλα της και πλέον τα πετυχαίνει και εκείνος! Lucky me!
Κι αφού τα καταφέρνει εκείνος, σίγουρα μπορώ κι εγώ, μπορείς κι εσύ! Για πάμε να δοκιμάσουμε…
ΥΛΙΚΑ (για 25 πιροσκάκια)
Για τη ζύμη
1 κούπα χλιαρό νερό
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
600 γρ. περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Για τη γέμιση
Λουκάνικα κοκτέιλ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το χλιαρό νερό, τη μαγιά, το αλάτι, 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ζυμώνουμε. Η ζύμη είναι έτοιμη όταν δεν κολλάει στο χέρι. Θέλουμε να είναι μαλακή και αφράτη. Μπορεί να χρειαστεί να βάλουμε λίγο λιγότερο ή λίγο περισσότερο αλεύρι. Έπειτα σκεπάζουμε το μπολ με μια πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί μισή ώρα.
Αφού περάσει το μισάωρο, η ζύμη μας θα έχει φουσκώσει αρκετά. Τότε μοιράζουμε τη ζύμη σε 25 μπαλάκια. Ανοίγουμε με το χέρι μας τη ζύμη, βάζουμε μέσα το λουκάνικο και το τυλίγουμε καλά. Κάνουμε το ίδιο και με τα υπόλοιπα.
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε μπόλικο ελαιόλαδο και, μόλις κάψει, τηγανίζουμε τα πιροσκάκια μέχρι να ροδίσουν. Τα γυρνάμε με μία κουτάλα για να ροδίσουν ομοιόμορφα. Όταν είναι έτοιμα, τα βγάζουμε με μία τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να φύγει το περισσευούμενο λάδι.
Τρώγονται ιδανικά ζεστά, αλλά και κρύα θα τα ευχαριστηθείς! Και το πιο ωραίο;;; Μπορείς να βάλεις ό,τι γέμιση θέλεις. Τυρί, σπανάκι, πατάτα και οτιδήποτε άλλο τραβάει η όρεξή σου…
Καλή όρεξη!
No Comments